ABC o NFC

NFC – NOT (NEVER) FROM CONCENTRATE – NIE (NIGDY) Z KONCENTRATU i Z SOKU ZAGĘSZCZONEGO

Soki NFC to soki wyprodukowane poprzez tłoczenie na zimno lub wyciskanie surowych i świeżych warzyw lub owoców.

Sok NFC po wytłoczeniu  zostaje poddany delikatnej pasteryzacji (podgrzanie soku do odpowiedniej temperatury), która jest w 100% wystarczającą metodą konserwacji i pozwala zachować wartości odżywcze oraz antyoksydanty (związki antyrakowe). Taki zabieg sprawia, że sok z bezpośredniego tłoczenia ma datę ważności 12 miesięcy od daty produkcji. W soku NFC nie ma także dodatkowego cukru czy wody, dzięki czemu sok zachowuje w pełni naturalny smak i konsystencję. Charakterystyczną cechą soku NFC jest naturalna mętność oraz zbierający się na dnie butelki osad. To proces desymentacji bez filtracji pozwala zachować wartości odżywcze. Sok NFC tłoczony na zimno ze świeżych owoców zawiera także więcej witamin i związków z grupy polifenoli niż soki klarowane. Polifenole w sokach NFC zapobiegą m.in nowotworom, procesowi starzenia się oraz wzmagają ogólną odporność organizmu. Oto cały sekret soku NFC naturalnego pochodzenia.

Soki NFC są coraz bardziej popularne wśród konsumentów w Polsce,  jak i również w całej Europie i na świecie.

 

Soki NFC produkcja

Soki NFC są produkowane zarówno przez duże, jak i małe zakłady produkcyjne.

Technologia NFC wymaga bardzo restrykcyjnych warunków produkcji oraz magazynowania i transportu. Warunkiem jest aseptyczność opakowań i  niska temperatura transportu oraz przechowywania. Produkty NFC są produktami wysokiej jakości, standaryzowane zgodnie z wymaganiami klienta i normami światowymi.

 SOKI NFC 100% naturalne

Do soków NFC nie wolno dodawać:

  • cukrów (tj. glukozy, fruktozy, sacharozy (cukru białego), syropu glukozowo-fruktozowego, miodu itd.,
  • barwników,
  • substancji słodzących (słodzików),
  • aromatów sztucznych czy identycznych z naturalnymi, a nawet naturalnych, które nie zostały otrzymane z owoców, z których ten sok został wyprodukowany,
  • ekstraktów, czy wyciągów z ziół, ani żadnych przypraw,
  • substancji konserwujących (konserwantów) ,
  • wody.
 

Zalety soków tłoczonych

Jedną z głównych zalet soków tłoczonych, są przede wszystkim wartościowe witaminy. Wypicie już jednej szklanki dziennie takiego płynu potrafi dostarczyć nam składników potrzebnych do codziennego funkcjonowania oraz utrzymywania zdrowej kondycji naszego ciała. Naturalny sok tłoczony pozwala między innymi na:

  • uzupełnienie braków witamin i minerałów
  • wyregulowanie pracy jelit
  • wspieranie działania poszczególnych organów wewnętrznych, np. nerek, serca
  • odżywianie skóry i nadanie jej zdrowego wyglądu
  • ochronę przed licznymi nowotworami
  • utrzymanie zbilansowanej diety
  • zrzucenie zbędnych kilogramów lub utrzymanie wymarzonej wagi.

Oferowane przez nas wszystkie soki NFC pochodzą bezpośrednio od renomowanych producentów.

Współpracujemy uznanymi producentami soków NFC        w Grecji, Hiszpanii, Włoszech, Egipcie,Turcji i RPA oraz Ameryce Południowej.

Osobiście poznaliśmy proces produkcyjny i standardy magazynowania oraz  transportu.
Posiadamy wszelkie wymagane przez producentów soków pozwolenia i certyfikaty.
W ofercie posiadamy soki NFC  wytłoczone ze świeżych owoców:
  •  pomarańczy
  • mandarynki
  • cytryny
  • różowego i białego grejpfruta
  • truskawek
  • owoców granatu
  • białych i czerwonych winogron
  • jabłka
  • polskich owoców czerwonych takich  jak malina, jeżyna, jagoda, aronia

W ofercie także  → PUREE I PULPY OWOCOWE

Close Menu